ISET Admission Exam Quiz 2013
English
Questions Reading Passage I


1.
a). face
b). confront
c). meet
d). join
2.
a). choose
b). distinguish
c). select
d). pick
3.
a). very
b). absolutely
c). quite
d). truly


4.
a). cause
b). make
c). create
d). give
5.
a). explore
b). hunt
c). search
d). seek
6.
a). standard
b). average
c). normal
d). common


7.
a). precisely
b). specifically
c). literally
d). exactly
8.
a). illness
b). condition
c). disease
d). injury
9.
a). dodge
b). avoid
c). miss
d). slip


10.
a). undergoing
b). taking
c). experiencing
d). doing
11.
a). released
b). issued
c). certified
d). prescribed
12.
a). acceptance
b). terms
c). realisation
d). comfort




Questions Reading Passage II


13.
a). revolutionised
b). restored
c). renovated
d). refurbished
14.
a). form
b). kind
c). source
d). outlet
15.
a). overcame
b). overshadowed
c). overturned
d). overwhelmed


16.
a). adjoining
b). attaching
c). co-joining
d). fusing
17.
a). similarity
b). familiarity
c). resemblance
d). identification
18.
a). family
b). background
c). childhood
d). upbringing


19.
a). collaboration
b). combination
c). coordination
d). contribution
20.
a). taking
b). getting
c). making
d). turning
21.
a). overpass
b). bypass
c). surpass
d). encompass


22.
a). touch
b). feeling
c). contact
d). aspect
       




Questions Reading Passage III


23. Ambient divers are ones who
a). can descend to great depths
b). wear pressure-resistant suits
c). use no equipment
d). are exposed to the surrounding water


24. According to the passage, a free diver may use any of the following EXCEPT
a). a rebreather
b). a snorkel
c). foot fins
d). a mask


25. According to the passage, the maximum depth for expert free divers is
a). 10 feet (3.3 meters)
b). 30 feet (10 meters)
c). 100 feet (33.3 meters)
d). 300 feet (100 meters)


26. In paragraph 2, what distinction does the author make between open-circuit SCUBA divers and closed-circuit SCUBA divers?
a). Closed-circuit divers use air from a tank, but open-circuit divers do not.
b). Closed-circuit divers breathe the same air again and again, but open-circuit divers do not.
c). Closed-circuit divers wear wetsuits, but open-circuit divers wear only swimsuits.
d). Closed-circuit divers use compressed air, but open-circuit divers use other breathing gases.


27. In paragraph 3, the author discusses how Cousteau and Gagnan
a). developed safer and simpler SCUBA equipment
b). designed a new regulator for automobile engines
c). adapted equipment from the natural gas industry for use by divers
d). invented new tactics for military divers


28. Today, surface-supplied divers' helmets are made from
a). copper
b). canvas
c). plastic
d). glass


29. Which of the following statements about surface-supplied divers is NOT true?
a). They can dive deepest of all ambient divers.
b). They can dive only from boats.
c). They can stay underwater the longest of all ambient divers.
d). They generally dive for work, not for recreation.


Questions Reading Passage IV




30. The word “feverish” in the passage is closest in meaning to
a). sickly and slow
b). extremely rapid
c). very dangerous
d). unexpected


31. Which of the following is closest in meaning to the word “critical” in the passage?
a). industrial
b). serious
c). crucial
d). impressive


32. The phrase “the stage was set” is closest in meaning to which of the following?
a). The game was over.
b). The progress continued.
c). The foundation was laid.
d). The direction was clear.


33. The phrase “real estate” in the passage is closest in meaning to
a). tools and machines
b). personal income
c). new enterprises
d). land and buildings


34. Which of the following is closest in meaning to the word “buttressed” in the passage?
a). supplemented
b). concerned
c). restructured
d). enlightened


35. The word closest in meaning to “accommodating” in the passage is
a). persistent
b). indifferent
c). balanced
d). helpful


36. The word “prevailed” in the passage is closest in meaning to
a). developed
b). flourished
c). premiered
d). evolved


37. The phrase “left to its own devices” in the passage is closest in meaning to
a). forced to do additional work
b). allowed to do as it pleased
c). made to change its plans
d). encouraged to produce more


38. Which of the following is closest in meaning to the word “nurture” in the passage?
a). take care of
b). pay attention to
c). feel sorry for
d). watch out for


39. The phrase “vied for” in the passage is closest in meaning to
a). competed for
b). gained
c). searched for
d). restricted


40. Which of the following could best be substituted for the word “savagely” in the passage?
a). fiercely
b). suddenly
c). surprisingly
d). genuinely
Questions Reading Passage IV




41. From the information in paragraph 1, it can be inferred that pigeons
a). show more emotions than people thought they could
b). can understand the human emotions of happiness, anger, surprise, and disgust
c). can identify only the expressions of people that they are familiar with
d). have more sophisticated nervous systems than was once thought


42. The author probably believes that the psychologists mentioned in paragraph 2
a). will need to revise their theory
b). no longer believe that expressions are important in human communication
c). have conducted their own experiments with pigeons
d). no longer think that the pigeons have cast doubt on their theories


43. In paragraph 3, the author suggests that, at birth, human babies
a). have nervous systems capable of recognizing subtle expressions
b). can learn from pigeons
c). are not able to recognize familiar faces
d). may not be able to identify basic emotions through facial expressions


44. What can be inferred about the experiments that were conducted several years ago at the University of Iowa?
a). They were completely contradicted by more recent experiments.
b). They supported the idea that pigeons and humans share certain mental abilities.
c). They were conducted by scientists on human babies.
d). They proved that animals other than pigeons could recognize human expressions.


45. If Charles Darwin could have seen the results of this experiment, his most probable reaction would have been one of
a). rejection
b). surprise
c). agreement
d). concern
Questions Reading Passage IV




46. The word “They” in the passage refers to
a). lines, shapes, and colors
b). commercial products
c). designers
d). visual arts


47. The word “that” in the passage refers to
a). a color
b). an area
c). importance
d). balance


48. The word “both” in the passage is a reference to
a). contrast and harmony
b). orange and red
c). a curved line and a straight line
d). an oval and a circle


49. The word “It” in paragraph 3 refers to
a). a short line
b). the color red
c). a long line
d). contrast


50. The word “it” in paragraph 4 refers to
a). balance
b). unity
c). a design
d). a consistent whole








Copyright © 2013, International School of Economics at TSU   |   Mail server New